Bambako

Abigail fra Bambako har lagt billeder af hendes nyeste håndlavede hårbånd, ud på nettet, så jeg kunne ikke modstå mig fristelsen, til også at vise dem her på bloggen. De ville være perfekte til et bryllup, eller en anden stor fest……

For mere mode husk også at check her

Kategorien Fashion . Skrevet af LE 31. March, 2009 kl 16:14

Drømme

Jeg ligger her og drømmer….  om at være der ude i solen…

Det er så trist at være syg, jeg mener, et er hvis man er sådan hygge syg……. du ved, søndag i sofaen med en god bog og te…. men fem dage med feber og ondt i ørene, det er ligesom bare for meget…

Og jeg tæller dagene til jeg skal på ski ferie…. Min svigerinde og hendes mand og børn skal bo i vort hus her i Danmark, mens vi tager til Sverige, for at stå på ski… på den måde kommer vi alle af sted på ferie… og det bliver da lidt eksotisk eller…..Ohhhh, jeg håber at jeg når at blive frisk……

Påskeferie med ski på…. jeg glæder mig allerede, og jeg ville elske at dække påske bordet med denne vintage dug. Den ville se fantastisk ud på mit gamle træbord i skihuset.

Jeg kan allerede forestille mig at sidde der ved bordet og hygge, med en god bog, skønne blomster og udsigten til masse af sne.

Og hvis sengen så var redt, med sengetøj fra matteo fabrics & linens, så skal jeg ikke bede om mere…. tænk hvor skønt man kunne sove imellem de her lagner, efter en lang dag med masse af frisk luft……..

Og jeg tror at min morgenmad skal se sådan her ud….. hver morgen

Man har vel lov til at drømme… ik?

Det får mig allerede til at længes imod den kommende sommer ferie….. jeg tror at den skal se sådan her ud:

Nå…. nok drømme….nu vil jeg drikke en kop te, og kikke lidt på Larsson igen…….

Kategorien Personally . Skrevet af LE 31. March, 2009 kl 13:28

The Woman

Før jeg så filmen “The woman” havde jeg læst en anmeldelse af den, i et eller andet dame blad, hvor den fik en noget lunken anmeldelse, bl.a. fordi der ikke var nogen mænd på rolle listen…….

Efter at ha set filmen, checkede jeg for sjovt Internettet, for at se hvad andre har ment om  den.

Den blev generelt beskrevet som lidt kedelig, men en god lille tøsefilm, der dog ikke lever op til forventningerne, og generelt var anmelderne enige i, at filmen var klart skuffende. En beskriver filmen som en tøse film for de lidt ældre tøser, og en anden afslutter sin anmeldelse med følgende bemærkning: “min mor ville sikkert elske dem”

Ok…. jeg er altså officielt gået hen og blevet gammel, for jeg lå der imellem tæpper og varmedunke og nød filmen, og faktisk syntes jeg, at det var helt befriende at den ikke sluttede sødsuppe agtigt, eller med girl power, hvor heltinden tværede sin utro ex ud over det hele, og nej, jeg syntes ikke at der mangler et mandligt element, jeg syntes faktisk at det var helt ok, at de for en gang skyld helt var undladt.

Jeg tror måske i virkelighed hele problemet med denne film er, at den “sælges” på et helt forkert grundlag. For der er ikke tale om en ny sex in the city eller gossip girl. Der er tale om en film hvor det for os kvinder (i hver tilfælde dem af os som er fyldt 40) så essentielle spørgsmål bliver stillet:….. hvem er jeg, hvad vil jeg, hvad er vigtigt for mig……. Et spørgsmål som desværre ofte i en hektisk dagligdag, kan drukne i logistikken i det almindelige hjem, hvor kvindens behov ofte er det sidste punkt på programmet, hvis man ikke er for træt, og derfor igen udskyder det punkt  til i morgen, i næste uge eller til næste år.

Min anbefaling er: Har du lyst til at se en lille hyggefilm om svig, venskaber og det at finde sig selv, så kan du sagtens bruge 109 minutter, i selskab med The Woman.

Kategorien Culture . Skrevet af LE 31. March, 2009 kl 12:21

Mad mod forkølelse 2

Jeg er stadig syg, og stadig hjemme….. jeg har ondt i halsen, i ørene og af mig selv…. ØV

Foto: sundhedsrevolutionen.dk

SPIDSKÅL MED HAVREFLØDE - ET ALTERNATIV TIL STUVET HVIDKÅL

½ l vand

1 helt hoved spidskål

1 karton havrefløde (kan købes i de fleste supermarkeder eller på her. 
Kan erstattes med sojafløde 
(og sikkert ogås med alm. fløde)

1 tsk. muskat

Lidt smør

Salt og peber

Sådan gør du:

Bring vandet i kog og snit imens hele spidskålen i fine strimler. Smid det hele i det kogende vand og lad det lynkoge i højst 2 min. Hold øje med tiden. Hæld igennem et dørslag, så vandet hældes helt fra. Læg kålen tilbage i gryden og tilsæt havrefløde, muskat og en klat smør. Smag til med salt og friskkværnet sort peber. Og så er retten klar!

Det her er Thorbjörg Hafsteinsdottir’s 13-årige datter Telmas “yndlings-varme-salat”. Hun anbefaler den til frikadeller.

Kategorien Health, Recipes . Skrevet af LE 31. March, 2009 kl 12:12

Love saves the day

Se disse postkort fra Goodshapedesign udformede af Wayne Pate. Skønne mønstrer og et dejligt positivt budskab.

Postkort: her, og husk også at check Wayne Pate’s blog her

Kategorien Comfort . Skrevet af LE 30. March, 2009 kl 12:30

SPINAT MED WASABINØDDER

Foto: sundhedsrevolutionen.dk

4 håndfulde spæde spinatblade

½ dl økologisk, koldpresset rapsolie

1 pose (100 g) valnødder

1 spsk. kokosolie + lidt olie til stegning

½ spsk. akaciehonning

1 spsk. wasabi-pulver (kan købes i de fleste supermarkeder eller i japanske forretninger)

75 g økologisk blåskimmelsost (f.eks Gedsted fra Thise)

Sådan gør du:

Start med at tørriste valnødderne ganske kort på en stegepande. Tilsæt kokosolie og rist videre i 30 sek. Tilsæt honning og rør rundt. Til sidst tilsættes wasabi-pulveret, og valnødderne vendes grundigt i massen. Tag dem af panden og læg dem til afkøling på et stykke bagepapir. De kan nu nydes som snack, for de smager vildt godt og løsner op, hvis din næse er tillukket. Kom spinaten i en salatskål sammen med skimmelosten i små bidder. Hæld olien over og til sidst så mange valnødder, som du synes er passende. Smager fantastisk til fisk eller kylling.

Det er i følge Thorbjörg Hafsteinsdottir en af hendes bedste opskrifter - og den er SÅ nem at lave

Kategorien Health, Recipes . Skrevet af LE 30. March, 2009 kl 9:16

Mad mod forkølelse

Jeg er bare så træt af at være forkølet …. ØV …… Så du kan måske gætte dig til, hvor glad jeg blev, da jeg så følgende overskrift på nettet “mad mod forkølelse”.

Ifølge Thorbjörg Hafsteinsdottir kan man styrke immunforsvaret og styr sikkert uden om rød forkølelsesnæse og uendelige dage i sengen, hvis man lytter til hendes råd, om at kroppen længes efter sommer, sol og vitaminer. Ifølge sundhedsguru selv, kan hendes opskrifter give DIG alt, hvad din krop har brug for! Og det er jo lidt af et løfte, som jeg naturligvis bliver nødt til at teste.

Med til denne historie høre, at jeg faktisk er en af mange, som har købt Thorbjörg Hafsteinsdottir’s bog “10 år yngre på 10 uger” (en del af min 40′års krise) og sorry, men efter at have læst den (skal læses, efter jeg har læst en del af den) har jeg mistet appetitten (og burde vel egentligt have tabt mig). Sagt med andre ord, jeg var ikke så begejstret.

Lad mig forklare: Hvorfor skal en kur, hvad enten målet er at tabe sig, at opnå den rette biologiske alder, få blankt tykt hår…. eller hvad det nu kan være, fyldes med så mange mærkelige ting. Til eksempel: soja mælk, lechitin granulat, birkesød, valleproteinpulver etc ……..for ikke at tale om alle disse suspekte vitamin præperater. Hvorfor F… kan de ikke bare foreslå nogle almindelige fødevarer, så man ikke går kold efter to dage (eller efter at have læst opskriften). Er det målet at man (skal læses jeg) skal fejle? 

Any way, en anden ting jeg tænkte på, da jeg (forsøgte) at læste bogen var, alle de mange foto af Thorbjörg Hafsteinsdottir som bogen er fyldt med. Hun er 48 (eller var i hver tilfælde det, da bogen blev sendt på markedet). 10 år yngre på 10 uger….. I am sorry, men Thorbjörg ligner faktisk en på 48 på alle disse foto…… en som er velholdt og veltrimmet helt sikkert…… men bestemt ikke en som kan gå for at være 38 (med mindre det er meget mørkt).

Har du læst bogen? Og hvad syntes du?

Nå, men når det så er sagt, har jeg været forkølet så længe nu, at jeg er (næsten) villig til at teste hvad som helst, for at slippe af med denne plage. Så her  er den første af de opskrifter, som hun anbefaler.

Foto: sundhedsrevolutionen.dk

Kategorien Health . Skrevet af LE 30. March, 2009 kl 9:11

Status mandag morgen

Mandag d. 30.03.2009

Vægt: 72,5 kg

Sidste uges snyd: 1 flaske rødvin, 1 flaske hvidvin, 1 stk. chokolade, , 2 chokolade kager, 2 poser slik (jeg er altså syg, så det tæller ikke) og is med jordbær og flødeskum

Antal cigaretter: 8

Uges motion: 4  X 30 min. (på motionscykel) + 2 X 20 min. gåtur

Konklusion for uge 13: vægt tab 1 kg ???? det må være pga. feberen????

Kategorien Mrs Ericson's "diet school" . Skrevet af LE 30. March, 2009 kl 8:23

Endnu en dag i forkølelsens tegn

Der findes mange gode råd, mod denne vel mest udbredte folkesygdom: forkølelsen. Og selv om solen skinnede og lokkede ude for mine vinduer i går, og selv om min mand lokkede med hygge på golf banen, så var jeg alligevel så mat, at jeg i stedet valgte en tur i sengen hele weekenden, for at få det overstået. Jeg tror ikke at frisk luft nødvendigvis skader, men at giver kroppen den nødvendige hvile er nu en god ide alligevel. Og hjulpet på vej af varm kamillete med honning og citron til at lindrer halsen, så håber jeg, at jeg er fit for fight igen i morgen.

Men nu er det ikke sådan, at det hele har været trist, for en weekend i sengen har åbnet en del muligheder så som:

1. At kunne se et par gode tøse film (man skal ikke anstrenge hjernen for meget, når ens hoved er fyldt med snot)

Jeg så:

The Woman & Miss Pettigrews fantastiske forvandling (eller Miss Pettigrew Lives for a Day, som er original titlen, og som på alle måder er en lagt bedrer titel til denne film…… )

2. At forsøge at få læst Stieg Larssons anden bog klar …… er ikke kommet meget længere siden sidst , men jeg kæmper stadig…….

3. At få lakeret mine tå negle (et sikkert tegn på at jeg er begyndt at keder mig), men jeg må sige, at Rouge Noir fra Chanel helt klart har gjort dem pænere. Tænk hvor uretfærdigt det hele er…. man ønsker sig tykt hår, men med alderen bliver det tyndt…. man ønsker sig en smal bag…… men med alderen bliver den bredere…….. så man må vel glæde sig over, at ens negle i det mindste bliver kraftigere med alderen…. hvis man altså syntes at det er en god ting……

4. At få krøllet mit hår (nu keder jeg mig helt sikkert) …. For mange år siden, købte jeg et Revlon Hot air styling system, men jeg har aldrig rigtigt fået det brugt…… ind til i går altså. Da jeg havde ligget i sengen i timer og efterhånden fået ondt i ryggen, besluttede jeg at et bad ville gøre underværker. Jeg sneg mig derfor ned af trappen med maskineri og papillotter under armen. Hvad har du der, råbte min mand efter mig.

Jeg forklarede ham derfor pædagogisk, hvad min frisør sagde til mig, da jeg spurgte hende hvorfor folk var holdt op med at blive permanentet. De bruger papillotter i stedet sagde hun, men test det lige først en dag hvor du ikke skal noget, for at se hvordan det falder ud. Hmmmm sagde min mand, det lyder jo fornuftigt.

Og ja, det viste sig at være rigtigt fornuftigt, for tro mig, mit hår ligner på ingen måde de foto af langt bølgende krøllet hår, der er i brochuren som fulgte med “krøllejernet”. Til gengæld smiler min mand så sært fornøjet hver gang han for øje på mig, min røde næse og min fuglerede frisure. Det er da godt man stadig kan sprede glæde omkring sig, selv om det nok ikke lige var den form for glæde, jeg havde tænkt mig mit “new look” skulle bringe.

Nå men nu vil jeg kravle ned i sofaen med et tæppe og en kop te, og se filmen “Burn after reading ”

Foto: Martha Stewart

Fortsat god søndag

Kategorien Health, Personally . Skrevet af LE 29. March, 2009 kl 16:42

Dansk keramik når det er bedst 6

Foto: dittefischer.dk 

Ditte Fischer burde naturligvis være en del af temaet dansk keramik.

Ditte Fischer er endnu en dansk keramiker som designer utrolig smukke ting, og besøger man hendes hjemme side, får man lyst til at købe det hele.

Alle produkter fra Ditte Fischer bliver støbt i porcelæn og forarbejdet i hånden. Et særligt kendetegn ved Ditte Fischers design, er den flotte finish og den silkebløde overflade.

Her kan du finde endnu flere inspirerende billeder

Kategorien Interior & design . Skrevet af LE 28. March, 2009 kl 11:50

Next Page »