Undermining aid……..

I saw this interesting and ironic statement, in Time magazine, and thought you should have the opportunity to read it:

Jeg så dette interessante og ironiske indlæg i Time magazine, og syntes du også skulle ha mulighed for at læse det:

“Aid not only undermines the creativity to lift yourself out of poverty, but also undermines the integrity and dignity of the people. It says, these are people who cannot figure out how to develop. African governments become accountable to Western donors, and Africa finds itself represented not by Africans but by Bono and Bob Geldof. I mean, how would America react if Amy Winehouse dropped in to advise them on the credit crisis?”, says Andrew Rugasira, who runs Good African Coffee in Uganda.

“U-lands-støtte, underminerer ikke bare kreativiteten til at løfte sig selv ud af fattigdommen, men den underminerer også integritet og værdighed hos befolkningen. Støtten understreger, at de lande som modtager den, er befolket af mennesker som ikke kan finde ud af, hvordan man udvikler sig. Afrikanske regeringer bliver ansvarlig over for vestlige donorer, og Afrika finder sig repræsenteres ikke af afrikanere, men af Bono og Bob Geldof. Jeg mener, hvordan vil USA reagere, hvis Amy Winehouse kom forbi for at rådgive dem om finans krise? “, Udtaler Andrew Rugasira, som driver Good African Coffee i Uganda.

Hmmmmmmm something to think about … .. or?
Hmmmmmmmmm noget at tænke over….. eller ?

Via: Time magazine

Kategorien Politics . Skrevet af LE 7. July, 2009 kl 16:30

En farverig hjertesag?

Foto: Martha Stewart

Ifølge Khader er hans vitale politiske organer intakte, og det er han overbevist om, at mange andre også kan se. Men ifølge Kirsten kloster, bliver tanken om snart at skulle modtage Naser Khader i Venstre, langt fra mødt med begejstring, hos en stor del af partiets folketingsmedlemmer. I Venstre er det ikke et spørgsmål om, at man ‘får’, men om at man ‘giver’, siger Gitte Lillelund Bech (V), og man må formode at det ikke er Khaders hjerteblod, hun er ude efter?

På http://www.khader.dk/ er Khaders slogan: Khader.dk fordi verden ikke kun er sort og hvid - godt ordvalg, og man må sige, at Khader har levet en noget broget tilværelse, de sidste par år.

Kategorien Politics . Skrevet af LE 20. February, 2009 kl 14:52

Gensyn med Dagbog fra midten?

Så du Dagbog fra midten? Historien om Ny Alliances fødsel og død. Ellers har du mulighed for det i aften, hvor DR1 genudsender Christoffer Guldbrandsens film kl. 21:50.

Som jeg tidligere har nævnt, var det et gensyn jeg godt kunne have været foruden, da jeg så programmet i sidste uge.

Jeg har i stedet valgt at Tilbringe dagen med en lang gåtur og en god frokost i Dyrehaven, i selskab med min mand og min mor. I aften tror jeg mere på et gensyn med Sin City på TV2 film. Søndag aften på sofaen i selskab med de barske, korrupte og de sønderknuste i Sin City, er langt mere underholdende end magtkamp, intriger og splid i Ny Alliance.

Men bedøm selv.

Kategorien Politics . Skrevet af LE 15. February, 2009 kl 9:41

Dagbog fra midten

Så du Christoffer Guldbrandsens film, Dagbog fra midten? Historien om Ny Alliances fødsel og død.

Personligt kunne jeg næsten ikke holde det gensyn ud. Jeg husker stadig synet af Khader på besøg i morgen tv hos Ole Stephesen, og aldrig har jeg set en mand svede så meget for åbent tv. Han var som et angstbævende, skræmt dådyr som paralyseret af en bils forlygter, stirede ud fra skærmen, her til skal lægges, at Ole S havde fløjlshandskerne på og til sidst forbarmede sig over Kharder, og rakte ham en serviet til at tørre panden med.

Men hvad gik galt? Og er det virkeligt så møg komisk som det bliver lagt ud? Eller er det bare tragisk?

Ok filmen har fat i emner som gode viljer, inkompetence, selvovervurdering og fløjkamp. Men er Guldbrandsens historie ikke fortalt en smule ensidigt?

Og er danskerne to stærkeste lidenskaber: Misundelse og skadefryd. Som Johan Ludvig Heiberg hævder?

Christoffer Guldbrandsens film var i hvert tilfælde et gensyn jeg godt kunne have været foruden.

Kategorien Politics . Skrevet af LE 15. February, 2009 kl 9:39